ziutsane, dzięki za sporo cierpliwości i konkretnych porad. Teraz juz muszę sam podjąc decyzje co i jak robić i za ile!!! Sporo sie dowiedzialem i sporo poczytałem choc przyznac musze miałem nadzieję, że bedzie mi łatwiej dobrac sprzet, a tak mam teraz metlik. Ostatecznie przeanalizuje jeszcze ile chcę wydać na "zabawki" i wtedy zapadnie decyzja. Oczywiście "pomógl" jak najbardziej zasłuzone, masz!!!! Pozdrawiam
Który wzmacniacz wybrać???
Zwiń
X
-
Po przemyśleniu wszelkich sugesti kolegów zdecydowałem się na zakup WZMACNIACZ: GroundZero GZRA 2100XII, SUBWOOFER: GroundZero GZTW 30T. Zmieściłem się w zaplanowanym budżecie tj.700zł. Radyjko jest Kenwood KDC-W4044UGY. Teraz chciałbym Was prosić o polecenie jakiś głośników do tego zestawu powiedzmy tak do 300 zł. No i pozostaje jeszcze kwestia wygluszenia. Ze względu na koszty raczej zdecyduje się zrobic to sam tylko jeszcze poczekam na trochę lepszą pogodę. Naczytałem sie dużo o matach i mam juz mętlik w głowie. Dynamat i Stinger odpadją ze względów finansowych, więc zastanawiam się nad STP tylko pytanie ile tego potrzebuję?? No chyba, że lepiej brać APP lub BOLL jesli nie stać mnie na Dynamata?! Coś jeszcze będe potrzebował z materiałów do wygłuszenia oczywiście oprócz dystansów z MDF? Trochę sie rozpisałem, no ale cóż kto jak nie Wy poratuje mnie wiedzą!!!! pozdrawiam
Komentarz
-
-
na pare drzwi bedziesz potrzebowal ze 2 paki tego STP + na otwory cos bardziej twardego np dynamat ex
Ten gz bedzie mial problem z pociagnieciem 30 CM glosnika , moze lepiej zastanowic sie jak juz koniecznie bedzie ten GZRA nad na przyklad Intertechnikiem MDS 8?
glosniki to w sumie ciezko doradzic jakie ale na pewno jakis zestaw odseparowany
Moze jakis GZ?
PozdrRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
np
Powerbass S-6C 249 zł
ale wszystko zależy do twoich preferencji każdy ma swój gust pojedz do firmy zajmującej sie CA i odsłuchaj które będą ci pasować pozdrawiamOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
-
kruk4, I tak też pewnie zrobię tj. podjadę je najpierw odsłuchać jak grają, ale z tego co poczytalem o nich to te Powerbass S-6C mają przewagę nad helixami jesli chodzi o bas, a mnie bardziej zależy na lepszym środku i górze. Te tweetery co teraz grają doprowadzją mnie do rozpaczy swoja jakością i tu bym chciał sie skoncentrować szczególnie, że w bagażniku mam suba więc z basem nie będzie najgorzej!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rad10Powerbass S-6C mają przewagę nad helixami jesli chodzi o bas,
model dedykowany niby to czarnej i brutalnej muzy a fajnego niskiego basu (takiego jak miałem w starym zestawie pb BK 6v.2 pod samym radiem) jak na lekarstwo.
gra to stosunkowo głośno ale i tak kupowato pod remizą nie mam szans :cry:
Komentarz
-
Komentarz